Показват изложбата Слънчеви пътеки”  в Двореца
Показват изложбата Слънчеви пътеки” в Двореца / netinfo

Изложба-живопис "Слънчеви пътеки" е подредена в Каменната зала на "Двореца" в Балчик. Творбите са създадени по време на 13-ото издание на ежегодния пленер "Художници, Балчик, Любов - среща на европейски морета", проведен тази пролет в архитектурно-парковия комплекс.

В изложбата са представени картини на осемте участници в пленера: Дарина Янева, Силви Басева, Марияна Маринова, Пенчо Добрев, Димитър Витанов, Борис Желев, Андрей Янев, Петър Савов. Творбите могат да се видят до края на август.

През годините на своето съществуване, пленерът "Художници, Балчик, Любов - среща на европейски морета" е дал възможност на множество художници да творят, вдъхновявани от контакта с морето, Балчик и Двореца. Гости на пленера са били над тридесет творци от България и Хърватска. Всяка година, картините от пленера са показвани на изложби в Градската галерия - Балчик, представяни са в залите на "Двореца", в софийските галерии "Арте" и "Артур" и в галерия "Ева" - Варна.

Настоящата изложба "Слънчеви пътеки" представя осем изявени български артисти и индивидуалния творчески поглед на всеки от тях към Морето, Слънчевите пътеки, Градините, Сенките и Светлините.