Цветомир Михов: Приемам позицията с цялата отговорност
Цветомир Михов: Приемам позицията с цялата отговорност / 100 вести

Теми от вестник "100 вести":

Приемам позицията на водач на листата на ГЕРБ за Габровска област с цялата отговорност, която заслужават хората от Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна. Това коментира областният координатор на ГЕРБ - Габрово Цветомир Михов, след като вчера от партията обявиха, че той ще поведе габровската листа.

Втората база на целодневна детска градина „Слънце“ в Габрово ще бъде преместена в нова сграда, построена до сградата от първата база на ул. „Генерал Гурко“ 15. За първи път от много години в Габрово беше построена нова детска градина, която отговаря на най-съвременните изисквания за строителство. Така наречената „пасивна къща“ е първа-та по рода си в града и ще оползотворява и пести енергията от възобновяеми енергийни източници като слънцето, вятъра, водата.

Софиянецът Юрий Бибин е инженер по образование и професия, председател на фондация „Бибин“ и президент на консултантска компания за подпомагане на експорта и импорта. Той възнамерява да строи заедно със сина си Георги Бибин – главен архитект на проекта, архитектурноетнографски комплекс на 3 километра от Дряново по посока към Керека. За целта вече е подготвен терен от 38 декара, разделен на 52 парцела – толкова къщи са предвидени да бъдат построени, и да се оформи един музей на възрожденската архитектура. Това да стане с предложения за реплики на конкретни известни в страната възрожденски къщи, е замисълът на баща и син Бибини. Малко повече за идеята – в разговора с Юрий Бибин.