Цветомир Михов е водач на листата на ПП ГЕРБ
Цветомир Михов е водач на листата на ПП ГЕРБ / DarikNews.bg, архив

Цветомир Михов е водач на листата на ПП ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори. Това обявиха днес от ръководството на политическата сила. Цветомир Михов е областен председател на партията и е депутат през мандата 2009 г. - 2013 г., 2013г. - 2014 г.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заместникът му Цветан Цветанов, както и бившите министри Лиляна Павлова и Ивайло Московски оглавяват по две листи за предсрочните избори.

Това стана ясно на пресконференция, на която председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов представи водачите на партийните листи за парламентарния вот на 5 октомври.

Сред останалите водачи на листи изпъкват имената на доскорошни депутати и бивши министри и зам.-министри от кабинета "Борисов".

Нови обаче са имената на бившия шеф на комисията по досиетата Методи Андреев, който повежда листата в Пловдив-област, и на зам.-кмета на столицата и бивш директор на ВМА ген. Стоян Тонев, който пък е първи в Пазарджик.

"Заложили сме на кадри, които действително да оправдаят доверието на българските избиратели", обясни при представянето им Цветан Цветанов.

Той подчерта, че целта на ГЕРБ е постигане на силно центристко управление в 43-ото Народно събрание и брой на депутатите около и над 121, които да върнат страната в правилната европейска перспектива.

Той обясни, че при изготвянето на партийните листи е търсена равнопоставеност и баланс между половете и етносите.

ГЕРБ обяви водачите на листите си часове преди това да сторят от БСП. Очаква се социалистите да представят своите кандидат-депутати по-късно днес.