24-годишен с опасност за живота след пожар
24-годишен с опасност за живота след пожар / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Млад мъж е с опасност за живота след пожар, възникнал тази нощ в Мадан, съобщават от полицията в Смолян.

Минути преди полунощ на ул. "Република" в града е избухнал пожар в апартамент, собственост на 37-годишна жена, която живее в Кърджали. Огънят е бил забелязан от двама служители на полицейското управление в Мадан, които се качили на последния етаж на жилищната сграда, откъдето чули викове за помощ. Униформените разбили вратата на апартамента и спасили обгорения 24-годишен младеж от с. Митовска, който живеел сам под наем в жилището.

Минути след като евакуирали младежа и излезли от апартамента, се чул взрив, причинен от газова бутилка.

Пострадалият незабавно е бил транспортиран в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив с опасност за живота. Сутринта му е направена по спешност операция в Клиниката по изгаряния. В момента младежът е в медикаментозна кома, съобщиха за Дарик от болницата. Състоянието му остава много тежко, тъй като е с белодробна травма и 65% изгаряния по лицето и тялото, които са обширни и дълбоки.

На мястото на инцидента снощи са пристигнали два екипа пожарникари от Мадан, които са евакуирали още десет души от същия вход на жилищния блок и са загасили пожара. В спасителната акция се включили и хора от блока, полицаи и екип на Спешна помощ от Мадан.