Времето на 24 август: Облачно с валежи
Времето на 24 август: Облачно с валежи / netinfo

През деня отново ще има значителна облачност. Отначало в Северна България, а по-късно и на места в Горнотракийската низина и Родопската област ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, съобщиха от НИМХ.

Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, в Дунавската равнина ще бъде умерен до силен. Привечер и през нощта срещу понеделник с него в страната ще нахлуе хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 27 и 32 градуса, в крайните южни райони - до 34 градуса, в Сливен около - 31.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, на повече места в Стара планина и Родопите. Вятърът ще се ориентира от запад, северозапад, ще е умерен, по откритите високи части - до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22 градуса, на 2000 метра - около 15.

По Черноморието по-значителна облачност ще има около и след обяд, главно над северните райони. През по-голямата част от деня вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат около 28 - 30 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала.