Общината готви нови проекти по фонд „Джесика”
Общината готви нови проекти по фонд „Джесика” / Impact Press Group

Нови два проекта с помощта на фонд „Джесика" подготвя община Стара Загора. Единият от тях ще възстанови унищожения при пожар преди 20 г. планетариум.

„От Българската академия на науките ни отпуснаха едно от помещенията си на върха на парк „Митрополит Методи Кусев" и намерението ни е там да възстановим Планетариума. Той обаче ще бъде изграден на база публично-частно партньорство. В момента се работи по инфраструктурата и по проекта за преустройство на помещението", обясни заместник кметът Иванка Сотирова.

С помощта на фонд „Джесика" и на базата на публично-частното партньорство вече бе започнат един проект в Стара Загора - за ремонт на стадион „Верея". След осветлението там ще бъдат изградени и съблекални. "Ще стане едно добро спортно съоръжение", коментира Живко Тодоров.

Другият обект, който предстои да бъде разработен с помощта на фонд „Джесика" е реновирането на плувния басейн.

„Това ще ни позволи да пестим много средства, защото в момента издръжката му надхвърля 200 000 лева. Освен това подобен проект ще донесе полза на много деца и възрастни, които го използват", заяви градоначалникът.

Регионалният фонд за градско развитие „Джесика" и община Стара Загора вече имат един съвместен проект - ремонтът и модернизацията на централния градски пазар.