Мая Манолова прогнозира победа за БСП в областта, 2 депутати и размествания с преференциален вот
Мая Манолова прогнозира победа за БСП в областта, 2 депутати и размествания с преференциален вот / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

БСП отново ще спечели изборите в Кюстендилски избирателен район, както на предишните парламентарни избори през 2013 година и на изборите за ЕП през май 2014 г., убедена е водачът на листата на БСП- Лява България Мая Манолова. Тя прогнозира два от 4- те депутатски мандата.
Манолова представи листата, която води на пресконференция, като третото, седмо и осмо места са за представители на гражданската квота или коалиционни партньори.
"Интересът към листата ни е много голям, защото преференциални вот може да направи депутат всеки мажоритарен кандидат. Аз мога да гледам спокойно хората в очите, защото като депутат направих не малко за привличането на инвестиции в областта и Кюстендил. По време на правителството на Пламен Орешарски бяха отпуснати средства и вече се работи на крепостната стена в Хисарлъка, за Здравния център, изградиха се детски площадки, тротоари, ремонтира се балнеосанаториума, отпуснати бяха средства за ремонт на сградите на ДНА и КНСБ", заяви Мая Манолова. Тя анонсира и продължаващите разговори с австрийска фирма за строеж на завод за авточасти в Кюстендил.
БСП ще заложи на изявени граждани от Кюстендил, Дупница и Бобов дол за местата в листата, запазени за гражданската квота.
Мая Манолова коментира и преференциалния вот заложен в Изборния кодекс.
"1500- 1 600 гласа могат да направят депутат всеки един от кандидатите в листата ни след водача, при очаквани за нас 25 000 гласа. Не е изключено и водачът да бъде изместен, но другите партии в парламента, не Коалиция за България приеха, че когато в една бюлетина няма отбелязана преференция, да се счита, че избирателя приема водача", анализира Манолова.