Листата на АБВ в Стара Загора ясна другата седмица
Листата на АБВ в Стара Загора ясна другата седмица / DarikNews.bg

През следващата седмица ще стане окончателно ясна пълната листа на АБВ в Стара Загора. Това обяви лидерът на партията Георги Първанов при посещението си в града. Водач ще бъде професор Иван Станков.

„Листата в Стара Загора отговаря на принципа „И сме по-красиви, и сме по-добри. Не искам да избързвам да ги представям, защото последната дума има Националния съвет, а той ще вземе решение другата седмица", обясни Георги Първанов.

„Ние и тук сме преди опонентите си, защото до колкото знаем към този момент ще сме единствената политическа сила, която залага за водач на листата си на местен човек", коментира бившият кмет на Стара Загора Евгени Желев, който е част от националното ръководство на АБВ.

В листата няма да има представители на коалиционен партньор, представител на казанлъшката структура ще бъде на трето място, а по-голямата част ще бъдат жени. Самият Желев, както и Георги Първанов, отказа да бъде включен в списъка с кандидат депутати.

„Една листа може да се дърпа, може и да се тика, без да си в нея. Аз съм постигнал всичко в този живот. Е, не съм бил само президент!", пошегува се бившият градоначалник.

„Присъствах на последното заседание на общинската конференция на БСП в Стара Загора. Бях номиниран и за листата им. Но след конференцията осъзнах, че въпреки че 44 години съм член на партията и съм бил част от най-тежкия й период, не мога да продължа по този начин. Винаги съм искал да има диалог, а в момента го няма", мотивира решението си да се присъедини към АБВ проф. Станков.

Ректорът на Тракийския университет допълни, че дори да бъде избран за депутат ще изпълни до край поетите към висшето учебно заведение ангажименти.