Малко по-хладно днес
Малко по-хладно днес / DarikNews.bg

Прогноза за времето за 22 август, петък

До обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след пладне облачността ще се увеличи и главно в планинските райони ще превали, предава НИМХ-БАН. 

Вятърът ще е слаб и постепенно ще се ориентира от североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните за страната ще са между 29 и 34 градуса, по морския бряг - малко по-ниски. Максималната температура в област Габрово днес ще е 28 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи около средното за месец август.

В планините до обяд ще преобладава слънчево време, около и след пладне облачността ще се увеличи и до вечерта на много места ще превали. Вятърът ще е слаб, по билата и върховете до умерен от запад. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Около и след обяд облачността временно ще се увеличи и на места по северното крайбрежие е възможно слабо да превали. Вятърът до обяд ще е южен, но до вечерта ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще бъдат между 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 25 -27 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg.