Левски и Цървена звезда откриват „Купата на община Благоевград”
Левски и Цървена звезда откриват „Купата на община Благоевград” / netinfo

Днес бе изтеглен жребият за втория международен футболен турнир, под надслов „Купата на община Благоевград”.

В него ще вземат участие по 8 отбора във две възрастови групи - родени през 2003 и през 2004 година. В група „А” (родени 2003 г.) попадат отборите на "Цървена зведа" (Белград), "Левски", "Вардар" (Скопие) и "Ботев" (Пд). В група "Б" са отборите на "Войводина" (Нови Сад), "Славия" (Сф), "Арис" (Солун) и Пирин (Благоевград). Ситуацията при по-малките футболисти е аналогична, като тук вместо Пирин (Благоевград) ще играят възпитаниците на школа - Пирин 2001.

Официалното откриване е на 3 септември, като ден по-рано в областния център се очаква да пристигнат 286 деца и техните родители. Начало на турнира ще бъде даден със срещата между "Левски" и "Цървена звезда". И тази година  по традиция проявата е посветена на легендарния страж на „Пирин“ Христо Христов-Бараката.

Турнирът е част от кандидатурата на община Благоевград за Европейска столица на културата, съвместно със София и Югозападен регион. Целта на турнира е да насърчи спортсменството и феърплея сред младите играчи, както и да представи Благоевград като модерна дестинация за спорт и културен туризъм. Организаторите от община Благоевград са подготвили редица изненади за участниците и зрителите, като в церемонията по откриването е включена богата културна програма.