Киев твърди, че са заловени 2 руски бронетранспортьора в Източна Украйна
Киев твърди, че са заловени 2 руски бронетранспортьора в Източна Украйна / снимка: БГНЕС

Украинските власти съобщиха, че са заловили два бронетранспортьора, принадлежащи на десантна дивизия на руската армия, предаде Франс прес.

Андрий Лисенко, говорител на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана, поясни, че те били пленени по време на боеве около бастиона на проруските сепаратисти в Източна Украйна - Луганск. Говорителят добави, че в единия имало и документи, удостоверяващи тяхната принадлежност. "В сраженията близо до Луганск, украинските войници плениха две бронирани машини на Псковската десантна дивизия в Русия. В едната имаше цялостна документация за тях - разрешително за правоуправление и военни документи", каза Лисенко.

Според Киев става дума за бойни десантни машини БМД-2, посочва ИТАР-ТАСС.

Същевременно руското министерство на отбраната опроверга твърденията на Киев, предаде ИТАР-ТАСС. Говорителят на ведомството генерал-майор Игор Конашенко определи съобщението на Киев като сензация и подчерта, че е напълно възможно скоро Украйна да съобщи, че "заловила по време на ожесточени боеве автомат Калашников или граната Ф-1 с подробен дневник към тях на предполагаем руски войник", което според украинските власти "щяло бъде неоспоримо доказателство срещу Русия" посочи Конашенко.

Източник: БТА