От „Алфа” се оплакаха от погром над варненското им студио
От „Алфа” се оплакаха от погром над варненското им студио / снимки: Дарик Варна

Студиото на телевизия „Алфа" във Варна е било потрошено в първите часове на 20 август, жалваха се от медията на Политическа партия „Атака".

Най-вероятно нападението над офиса на ул. „Княз Александър Батенберг" 47 е станало в сряда сутринта между 02:00 и 03:00 часа.

В резултат от "погрома", както от „Алфа" определиха случилото се, има неголяма дупка в горния десен ъгъл на едно от стъклата. Щети вътре в самото студио няма.

От „Атака" обявиха, че са пуснали жалба в Първо полицейско районно управление. В момента се разглеждат записите от камерите и се установяват нарушителите. Камъкът също е предаден на полицията, които ще го проверят за оставени отпечатъци.

Според „Атака", има свидетели, че зад „погрома" стоят хора от екипа на лидера на „България без цензура" Николай Бареков, с които журналисти на "Алфа" влязоха в конфликт в Деня на Варна.

„Смятам, че е свързано с дейността на телевизията. Правили сме редица разкриващи материали и със сигурност сме засегнали интересите на едни или други хора", коментира пред Дарик координаторът на „Атака" за Североизточна България и доскорошен депутат Николай Александров.

„За инцидента ще бъдат уведомени български и чуждестранни журналистически организации и гилдии. Свободата на словото ни е много по-ценна от строшените прозорци за няколкостотин лева", се посочва в прессъобщение на партията.