Велков вярва в дуета Кръстовчев – Бибишков, не познава новите в ЦСКА
Велков вярва в дуета Кръстовчев – Бибишков, не познава новите в ЦСКА / Гонг

Старши треньорът на Марек Антон Велков даде интервю за Дарик радио, в което сподели очакванията си от предстоящото гостуване на ЦСКА в София. Той засегна и темата за възможността Еньо Кръстовчев и Крум Бибишков да направят страховит дует в атака, както и коя е причината „Бончук" да не се пълни на домакинските мачове.

„До последните часове ще изчакаме, за да разберем ще има ли проблемни футболисти преди мача с ЦСКА. Вчера ни бе първият работен ден. Имаше някои леки проблеми, които за мен не са сериозни и затова няма да споменавам имена. На днешната тренировка ще видим колко леки са тези проблеми, за да вземем решения как ще изглеждаме срещу ЦСКА. За мен проблеми няма, поне не в този час преди тренировката."

Колебае ли се Марек с оглед на резултатите, които показва в последните срещи на тима?

„Аз си мисля, че мачът с Локо Пд не бе отразен по най-добрия начин. А това,че имаме известни колебания, е съвсем нормално. Това, което не ме притеснява е, че нямаме колебания в желанието ни за игра и за изява. В настроението ни нямаме колебания. Колебания може да имаме продиктувани от селекцията в движение и дошлите хора по-късно. До паузата ще изглеждаме по този начин. Не смятам,че мачът с Локо Пд е тотална загуба."

Еньо Кръстовчев и Крум Бибишков ще направят ли страховит дует?

„Еньо по-късно започна подготовка. Възстановяването му бе съпътствано с някои контузии. Хубавото е, че в последните 10 дни той тренира с отбора и даже в последния мач успя да вземе участие в последните 10 минути. Дует Еньо Кръстовчев и Крум Бибишков може да изглежда страховит, но в момента не е чак толкова. Хубавото е, че Бибишков е в добро състояние. Надявам се Еньо да се завърне, това е един голям шанс за него. Той го заслужава. Надявам се да го направят този тандем, защото те двамата са тандем и в живота като хора, приятели са. Надявам се и така да заиграят."

Марек ще направи ли още трансфери?

„Ние не можем да си позволим в момента да вършим неща, свързани с финансови ресурси, които трябва да бъдат похарчени. Хубаво е, че ръководството, кметът и Иво Паргов полагат голямо старание за клуба. Всичко, което Марек дължи на футболистите, се изплаща. Нямаме напрежение около това нещо."

Предстои мач с ЦСКА в София. Може ли Тони Велков да бъде изненадан от „червените"?

„ЦСКА вече ме изненадва. Имах поглед върху този отбор, но в последните два кръга виждам футболисти, които не познавам. Веднага се забелязват много индивидуални качества в тези играчи. Като че ли още не са сработени и не знаят точно какво означава ЦСКА. Те могат да решат с индивидуалните си качества всеки един мач."

Марек винаги е разчитал на подкрепа от страна на привържениците си. Така ли ще бъде и сега на стадиона в София?

„ Позапалихме малко огъня в Дупница с изявите ни. Животът е такъв, че ка то че ли Дупница намаля като брой жители. Не е тази Дупница, която всички си спомняме. Много хора са в чужбина да търсят работа. Затова не е чак толкова много публиката и колкото се очаква да бъде. Очаквахме да е повече. Ако имаме поведението, което Марек има до момента, то публиката ще става повече", завърши интервюто пред Дарик Велков.