В някои селища от община Родопи още има проблеми с тока
В някои селища от община Родопи още има проблеми с тока / снимка: Дарик радио Пловдив, архив

През 15 – 20 минути ни спират тока, не можем нищо да свършим. Това не е нормално, оплакаха се жители на селата Дедево, Храбрино, Бойково и др. в община „Родопи“. По думите им, спирането на електричеството ставало по всяко време на деня, като по този начин имало опасност да изгорят елуредите им. Проблемите с електрозахранването започнали преди около 2 седмици.

Причината е в отстраняването на последиците от наводненията, съобщи за Дарик зам.-кметът на общината Таня Бочукова. От около 2 седмици екипи на EVN и на ВиК – Пловдив работят по възстановяването на захранването с ток и вода на жилищата в селата, които най-тежко пострадаха от стихията. Има много засегнати кабели и елтабла, затова при пускането на напрежение понякога те аварират и се налага повторно да се ремонтират, обясни зам.-кметът.

Според Таня Бочукова до дни всички проблеми със снабдяването с ток и вода в селата от Родопската яка ще бъдат отстранени.

Прекъсванията на тока се налагат заради належащи леки ремонти на 20-киловолтовия далекопровод, захранващ селата, който също пострада при наводненията. Смятаме, че до края на седмицата колегите ще отстранят проблемите, съобщиха за Дарик от EVN.