Американската мечта през погледа на Иван Деянов, от футбола до правото
Американската мечта през погледа на Иван Деянов, от футбола до правото / Личен архив
Американската мечта през погледа на Иван Деянов, от футбола до правото
74401
Американската мечта през погледа на Иван Деянов, от футбола до правото
  • Американската мечта през погледа на Иван Деянов, от футбола до правото

Той се казва Иван Деянов и е 27-годишен кюстендилец. Заминава за САЩ преди 9 години, когато семейството му печели, при това за втори път Зелена карта.

Иван е по-големият син на Юлия и Красимир, по-малкият е Денислав. В Кюстендил той бе футболист от школата на „Велбъжд”, в Америка стигна до капитан на студентския отбор в Concord University. Завършва бакалавър по „Политика и право”, а магистратурата му е „Публична администрация”.

Вижда се като административен служител, който помага на хората, но който не забравя футбола.

Работи в най-голямата компания в щатите за коли под наем. Тренира два футболни отбора - 10-годишни момчета и момичета 9-10 клас! „Искам нещата да се случват стъпка по стъпка. Ако можех бих се занимавал само със спорт и футбол, но сега е само хоби. Момчета от отбора ми никога не бяха тренирали футбол, исках да видя израстването им. Бяхме в 3-та дивизия, а сега, след година и половина, вече сме в 1-ва дивизия.

 

 

 

 

 

Момичетата са от James Wood High School в Winchester, Virginia. С тях достигнахме тази година до финал на щатското ученическо първенство, какъвто успех училището не е имало от 18 години”, разказа за Дарик Кюстендил Иван Деянов.

Американската мечта - да, може би повече пари и много по-малко стрес. Но тъжно - нямаш време за приятели! „Ако имах възможност винаги бих живял в Кюстендил. Преди четири години бях в България с приятелката ми от САЩ - Никол. Обиколихме страната, ходихме до Гърция и Турция, и след време тя ми каза - не, че ти си роден от Кюстендил, но този град ми хареса най-много”, продължава Иван Деянов.

Един негов ден в щатите започва в 6 ч. сутринта, от 7-18 ч. е на работа във фирмата за коли под наем, а от 18.30 ч. е на стадиона с футболните си отбори. Прибира се вкъщи, уморен към 21.30 ч.

„В САЩ имам много познати, но не бих казал - приятели, с които да излезеш на кафе или да се почерпиш нещо. В Кюстендил съм богат на приятели и това е незаменимо”, казва 27-годишният младеж.
Носталгията по родния Кюстендил е силна и връзката на семейство Деянови с родината са Дарик радио и особено сайта Dariknews.bg/Кюстендил.

„На всички таблети, компютри или лаптопи Кюстендилските новини на Dariknews.bg са началната страница. Баща ми като се прибере, преди да хапне, първо влиза в Дарик- Кюстендил. Това ни е една връзка с града и околността, която е незаменима и това улеснява нещата. Слушаме и Дарик радио, всичко е въпрос на едно кликване”, заключи Иван Деянов.