Паркът ще е готов до края на месеца
Паркът ще е готов до края на месеца / Дарик Добрич
Паркът ще е готов до края до месеца
74393
Паркът ще е готов до края до месеца
  • Паркът ще е готов до края до месеца

В началото на септември добричлии ще се радват на обновения градски парк "Св.Георги". По първоначален план проектът трябваше да бъде завършен в края на юни. Цялостният ремонт обаче ще приключи до 15 септември. Забавянето се наложи заради обилните валежи през пролетта и след като една от алеите край езерото бе разрушена от юнското наводнение. В момента се изчаква уплътняването на земните маси, за да се положи бетонът.

Закъснение има и при оформянето на зоната за екстремни спортове във втората част на езерото. Той ще даде възможност на скейтбордистите да се възползват от специални съоръжения и метални парапети.

Почти готова е рок сцената до скейт парка. Последната част на езерото пък ще се използва за ледена пързалка през зимата.

Проектът за реконструкция на парка е на стойност 5 000 000 лева, финансиран е по ОП "Регионално развитие". С една част от средствата бяха отрязани всички изсъхнали и опасни дървета и се извърши допълнително озеленяване.

Други средства бяха използвани за добавяне на две нови съоръжения към съществуващия фитнес на открито - комбинирано за деца, както и нов уред за възрастни. Привържениците на активния начин на живот вече могат да се възползват от тях.

Малчугани дори споделиха пред Дарик кой е любимият им фитнес уред. Попитахме гражданите за мнението им относно ремонта и как си представят парка в завършения му вид - чуйте повече в анкетата, подготвена от стажантката Гергана Вълчева.