Нова професия: шаферка
Нова професия: шаферка / снимка: ThinkStock/Getty Images

Млада дама от Ню Йорк е стигнала до крайност в страстта си към сватбите, превръщайки я в своя професия, пише в. "Дейли стар".

Повечето хора се наслаждават на сватбените тържества, но за 26-годишната Джен Гланц те са нещо много повече. Поради тази причина тя е решила да превърне сватбата в средство за препитание. След като младоженците плащат на сватбени агенти, защо да не се възползват от платената услуга и на първата професионална шаферка в света?

Идеята за платеното шаферство осенила Джен, след като "заела длъжността" на сватбите на три свои приятелки. Младата жена се справила толкова добре, че решила да предлага шаферски услуги и на непознати.

Срещу скромна сума Джен Гланц обещава да се грижи за доброто прекарване на гостите, както и да помага в писането на сватбени речи. Тя дори с готовност предлага да повдига булчинската рокля, когато на младоженката й се приходи до тоалетна. Вместо да сметнат идеята на Джен за твърде "откачена", булки от цял свят вече й предлагат да стане част от големия им ден, въпреки че младата нюйоркчанка им е напълно непозната.