Жените лъжат повече в SMS-и за секс
Жените лъжат повече в SMS-и за секс / снимка: ThinkStock/Getty Images

В действителния живот жените често са набеждавани, че симулират оргазъм. Оказва се, че и във виртуалната реалност те по-често не са искрени, когато изпращат есемеси с похотливо съдържание, съобщава "Бизнес стандарт", позовавайки се на резултатите от американско проучване.

Авторите му от университета на Индиана са направили допитване сред 155 студенти и са установили, че 42 процента от представителките на нежния пол лъжат, когато разменят еротични текстови съобщения с партньорите си. За сравнение - само 24 процента от мъжете не са напълно искрени в сексуалните си есемеси.

Проучването обаче разкрива, че дамите лъжат виртуално не от неискреност, а най-често защото искат партньорите им да са щастливи и доволни.

За спестяването на истината при размяната на похотливи есемеси има и други причини. Сред тях са желанието да бъде осъществена фантазия на партньора или нежеланието той да бъде ядосван.

Някои хора обаче признават, че лъжат, защото са отегчени или защото не са сами, докато пишат "мръсни текстчета". Авторите на проучването предупреждават, че лъжите в сексуалните есемеси могат да навредят на връзката.

Източник: БТА