Времето на 15 август: Предимно слънчево и топло
Времето на 15 август: Предимно слънчево и топло / снимка: DarikNews.bg, архив

Прогноза за времето на 15 август, петък

През нощта ще бъде ясно, утре - отново слънчево. След обяд, главно над планинските и североизточните райони от страната, ще има временни увеличения на облачността и през нощта срещу събота на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са между 33 и 38 градуса, малко по-ниски в северозападните райони. В София - около 32 градуса, посочват от НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще бъде слънчево и топло. След обяд ще се появи характерният морски бриз. Максималните температури ще са между 29 и 31 градуса . Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е между 27 и 28 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и привечер, главно по старопланинското било, ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен вятър от запад-югозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, на 2000 метра - около 19 градуса.

През почивните дни през страната ще премине студен атмосферен фронт. Температурите ще се понижат чувствително. В събота със слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад ще прониква хладен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места, главно в планинските, а привечер и през нощта и в североизточните райони ще превали и прегърми. В неделя краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, ще има предимно в Източна България. Ще бъде ветровито, с умерен, в Северна България и източните райони до силен северозападен вятър.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg