Вложители в КТБ: Не вярваме на БНБ, изприказваха куп лъжи
Вложители в КТБ: Не вярваме на БНБ, изприказваха куп лъжи / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

„Първо ни казаха, че Корпоративна търговска банка (КТБ) ще бъде отворена на 21 юли. След това казаха, че това ще стане на 21 септември, а сега ни дават да разберем, че банката няма да отвори. Никоя нормална банка не може да устои да бъде затворена толкова време и след това да започне да функционира нормално", каза в „Здравей, България" по Нова телевизия Миглена Камполо, която има сметка от над 100 хиляди евро в трезора. Те, както и десетки други вложители вчера, протестираха пред Българската народна банка с искане за незабавно отваряне на банката, така че да бъде могат да си вземат спестяванията и животът им да бъде разблокиран.

Тя заяви, че се надява да получи всичките си пари, а не само гарантираните 100 000 евро. „Никога не съм се съмнявала в коректността на банката, тъй като тя беше обявена за банка на годината", каза още Камполо.

Миглена Камполо и съпругът й споделиха, че това са били пари, които са искали да инвестират в разсадник в Малинова градина, но всичко е блокирано след затварянето на банката.

„Не само бизнесът, но и личните ми сметки са блокирани", каза от своя страна бизнесменът Николай Митов. По думите му в момента страдат 15 човека, на които дава работа.

„Най-лошото е, че не можем да направим планове, не знаем какво следва", заяви той и добави, че от БНБ са изприказвали куп лъжи, че банката ще бъде отворена. „Едва ли някой вече има доверие в тази система", допълни бизнесменът.

Той беше категоричен, че всички вложители искат банката да бъде оздравена и да заработи отново. „Но по всичко личи, че банката отива към фалит", каза още Митов.

Бизнесменът сподели, че в момента не може да изплаща заплати и ако изплащането на гарантираните депозити бъде отложено за края на октомври фирмата му ще фалира.

Източник: NovaNews.bg