Миндя рок фест ще събере приятели и фенове за шеста година
Миндя рок фест ще събере приятели и фенове за шеста година / снимка: организатори

16 банди ще участват в шестото издание на „Миндя рок фест", което ще се проведе на 28, 29 и 30 август във великотърновското село. На сцена в центъра на населеното място ще се изявят не само местни групи, но и големи рокаджийски банди и музиканти, а тази година за първи път ще има чуждестранни групи от Турция и Сърбия.

В първия ден на феста любителски състави ще се състезават за голямата награда на журито - запис на сингъл и неговата промоция. „Рич Къмпани" и Румен Антонов ще бъдат хедлайнерите на 29 август. В последния ден на феста „Подуене блус бенд", „Блустрафик", „Силует" и „Магистри" ще разнообразят и без това интересната програма.

Входът за концертите е безплатен. Изпълненията ще се излъчват и онлайн във Фейсбук страницата на феста. Фестивалът се организира от фондация "Миндя рок фест" с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитието е подпомогнато и от спонсори и дарители.

Организаторите на фестивала го определят като най-големият безплатен музикален лайв форум в България. Първото му издание се провежда през 2009 г. по идея и с финансиране от семейство английски заселници. Фестът акцентира на българската музика - предимно рок и блус, както и на местните фолклорни състави. Музикантите са разквартировани из къщите на селото, а публиката има на разположение множество палаткови и караванни лагери.