В най-ниската част на Мизия още няма ток
В най-ниската част на Мизия още няма ток / снимка: БГНЕС
В най-ниската част на Мизия още няма ток
74234
В най-ниската част на Мизия още няма ток
  • В най-ниската част на Мизия още няма ток

В Мизия все още няма електричество в долната част на града, където все още нивото на водата е много високо. Изключени са пет от 20-те трафопоста в града, съобщи за Дарик Виктор Станчев от ЧЕЗ.

По думите му изключително важно е, когато се пусне захранването в даден блок или къща, всички уреди също да бъдат проверени, за да не се стигне до аварийни ситуации.

Екипите на електроразпределителното дружество правят множество проверки преди да пуснат електричеството в определена сграда.

Продължават отводнителните дейности от страна на кризисния щаб. Към момента без захранване са пет трансформаторни поста в най-ниската част на града, където екипите на енергото не могат да пристъпят към ремонти, тъй като съоръженията са залети. Има опасност при включване на захранващо напрежение, това да доведе до злополуки и от дружеството изчакват водата да спадне до равнище, при което може да се пристъпи към възстановяване на електрозахранването.

Експертът от ЧЕЗ обясни, че преди да бъде възстановено електричеството се прави оглед на съоръженията и където има макар и малка опасност това да доведе до риск за хората, съответният обект се изключва от мрежата и се правят повторни проверки.

Хората, чиито домове са били наводнени, трябва задължително да огледат електроуредите си преди да ги включат.