116 са жертвите в катастрофата на самолета на „Ер Алжери” в Мали
116 са жертвите в катастрофата на самолета на „Ер Алжери” в Мали / снимка: БГНЕС, архив

Двама души, за които първоначално се смяташе, че са пътували в самолета на авиокомпания „Ер Алжери”, който се разби в Мали миналата седмица, не са се качили на борда. С това официалният брой на жертвите намалява на 116 души, заяви днес висш представител от Буркина Фасо, цитирано от Ройтерс.

Генерал Жилбер Диандере, ръководещ службата за реакция при кризи на Буркина Фасо, каза, че в съставения от „Ер Алжери” списък с пътниците е имало 118 имена, но двама души не са се качили в самолета.

Единият е пътник, който се разболял и анулирал билета си преди полета, а другият - служител на „Ер Алжери”, който не се качил на самолета. По думите на Диандере двамата ще бъдат разпитани като част от разследването на катастрофата, информира БТА.

Френски представители смятат, че лошо време е най-вероятната причина за нея, но не изключват каквото и да било друго обяснение, допълва Ройтерс.

Вчера беше съобщено, че идентификацията може да отнеме седмици, месеци и може би години. Авиокатастрофата стана на 24 юли.