Полицаи раздават розови джапанки на посетителките в нощни клубове
Полицаи раздават розови джапанки на посетителките в нощни клубове / Thinkstock/Getty Images

Полицията в Нюкасъл е предприела благородния почин, вместо да се бори с престъпниците, да облекчава подутите крака на посетителките в нощните клубове с високи токчета, пише в. "Дейли мирър".

За целта блюстителите на реда раздават безплатни розови джапанки, като инициативата "Ко даун" била радушно посрещната от посетителките на нощни заведения. Благодарните дами изпратили отзивите си във Facebook страницата на "Ко даун".

Една от тях описала как си тръгнала по ранни доби от заведението и краката й били подути до неузнаваемост от неудобните обувки. Търсенето на такси се оказало за нея истински ад, когато полицейска патрулка любезно отбила и й предложила чифт спасителни розови джапанки.

Инициативата за безплатните джапанки "Ко даун" била съвместно разработена от благотворителната организация за подпомагане на младите хора "Кайрос" и местната полиция.

Полицейският инспектор Марк Питърс отбелязва, че раздаването на безплатни джапанки и на топли напитки на посетителите, напускащи нощните заведения в ранните часове на деня, се посреща много добре от местното население. По този начин се заздравявала връзката с полицията и намалявали криминалните случаи в града.

Източник: БТА