Маскирани като маймуни мъже гонят приматите от Ню Делхи
Маскирани като маймуни мъже гонят приматите от Ню Делхи / Thinkstock/Getty Images

Млади яки индийци, мобилизирани от индийското правителство, буквално се правят на маймуни, за да разгонват приматите около официалните сгради в Делхи, пише Франс прес. Подгонени от глада, те буквално са завладели индийската столица.

Група от 40 "много талантливи" мъже, маскирани като маймуни и имитиращи техните крясъци, дебнат край сградите на парламента и други институции.

Щом се появи някоя маймуна тези специални агенти по сигурността, започват да жестикулират и да издават войнствени викове.

Правителството предприема различни мерки, за да се справи с нашествието от примати и кучета вътре и около сградата на парламента и това е една от тях. Маймуните трябва да бъдат подплашени от хора, обучени да имитират лангури, маймуна с дълга опашка, която е по-едра от макака, чието присъствие е най-масово в индийската столица.

Богатите жители на Делхи от дълго време прибягват до услугите на дресьори на лангури, за да държат макаците далеч от домовете си.

Миналата година обаче правителството забрани тази практика, преценявайки, че е незаконно да се държат в плен маймуни в страна, където тези животни са на особена почит.

Източник: БТА