Завърши Лято във Военния клуб
Завърши Лято във Военния клуб / DarikNews

Със сваляне на знамето завърши тазгодишното издание на проекта „Лято във Военния клуб”. 18 ученици от 4 до 7 клас, сред които и четири момичета, получиха свидетелства за  теоретично и практическо обучение по военна история, стрелба по мишена с въздушна пушка, военно-приложни спортове. Инициативата „Лято във Военния клуб” беше осъществена от Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и премина под патронажа на областния управител на Област Русе.
В края на двуседмичния лагер децата са написали кратки съчинения за това, което са преживели. Емоционалните им разкази са обобщени от ръководителите на проекта и ще останат в архива на Военния клуб. Учениците  споделят впечатленията си от посещенията в пожарната, първия досег с истинско оръжие, възстановка на битката край село Мечка по време на Руско-турската война, която са направили сами. В програмата им е имало посещения на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Регионалния исторически музей.

Областният управител Венцислав Калчев пожела на участниците да затвърдят създадените по време на лагера приятелства и следващата година отново да бъдат заедно във Военния клуб в Русе.