Ситигаз: Няма страшно
Ситигаз: Няма страшно / Ситигаз

След водния порой в понеделник жителите на село Янковци очакват огнен ад, ако при нов порой и гръмотевици се пробие тръбата на довеждащия газопровод. От „Ситигаз” казват, че няма страшно. Водещата статия на вестник "100 вести разказва за опасността, която неочаквано откриха жители на Янковци - оголена след пороя газопроводна тръба.

Останалите теми от "100 вести" днес:

Териториална дирекция „Социално подпомагане“ в Габрово търси транспорт, за да могат да се докарат на място помощи за най-пострадалите от пороите в наводнените села, съобщи директорът на социалната служба Радостина Братованова. Още първия ден след преживяното бедствие в нощта срещу 29 юли г-жа Братованова и комисия от социални работници отидоха на място, за да видят нанесените щети. „На места гледката беше ужасяваща – споделя Радостина Братованова.

Работещите в областта открити и закрити плувни басейни отговарят на изискванията, съобщават от РЗИ, чиито специалисти извършват комплексни проверки на басейните през летния сезон. Три от закритите басейни в областта работят, а останалите са в период на профилактика и ремонт. Към този момент функционират 14 открити басейна в общините Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново.

Габровката Ива Пенчева - ръководител на Школата по приложни изкуства и създател на най-дългата рисунка от коприна, е инициатор на нова мащабна идея – да сътвори копринен килим с децата на България, а след това и килим на страните от Балканите. Иновативната идея е наречена „Традицията е модерна“, а килимът ще бъде изра-ботен в творчески ателиета от рисувана коприна и аранжиран с природни материали – камъни, миди, рапани.