Времето на 1 август: Валежите продължават
Времето на 1 август: Валежите продължават / БГНЕС, архив

Прогноза за 1 август, петък

През нощта явленията ще започнат да затихват с изключение на Северозападна България. Там се очакват интензивни и значителни валежи с гръмотевични бури. През деня над Западна и Централна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи и гръмотевици. 

В източната част от страната ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над югоизточните райони. Ще духа слаб, в Източна България временно умерен вятър от изток-североизток. 

Максималните температури ще са от 25° на места в западните райони, до 32-33° в Източна България, в София - около 25°. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месец август.

Над масивите в Западна и Централна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен източен вятър, по върховете временно и силен от югоизток. Максималната температура на 1200 м ще достигне до 21°, на 2000 м - около 14°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Временно увеличение на облачността ще има по южното крайбрежие, където е възможно съвсем слабо да превали. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето до обяд ще бъде 2 бала, а след обяд ще се усили до 3 бала.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg