Паднал стълб блокира движението по „Алея Яворов”
Паднал стълб блокира движението по „Алея Яворов” / снимка: DarikNews.bg

Проливен дъжд се изсипва над столицата.

Затруднено движение има в района на болница ИСУЛ на бул. „Данаил Николаев” поради завиряване в ниските части на пътните платна. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Временно е затруднено движението на бул. „Алея Яворов” в близост до кръстовището с бул. „Цар Освободител”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Причината е паднал стълб на улично осветление, който е засегнал транспортна инфраструктура. На място е изпратен екип на „Улично осветление” и звеното за аварийна дейност на Столична община.

Към момента няма сигнали за необходимост от намеса на спасителни екипи във връзка с проливния дъжд изсипал се над столицата. От пресцентъра на МВР съобщават още, че няма проблеми с движението и не са постъпвали сигнали за наводнени улици.

Поради завиряване временно е спряно движението на трамваите в района на „Триъгълника” при надлез „Надежда”. На място работят екипи на „Столичен електротранспорт” и Столична пожарна.

Екипи на столичната пожарна и ВиК работят по отстраняване на завиряване и в кв. „Бенковски”. Завиряването се е образувало на ул. „Беримирски извор” и „Самодивско кладенче”.

В сила остава и жълтия код за гръмотевични бури и валежи в областите Видин, Монтана, Враца, София, Перник и Кюстендил. Очакванията количества дъжд са между 15 и 30 л/кв.м, като на места изваляванията могат да стигнат до 60 л/кв.м.