Порой събори мост в Първенец
Порой събори мост в Първенец / снимка: Дарик радио Пловдив

Мост в Първенец падна при днешния  пороен дъжд в пловдивското село, научи Дарик. Районът се охранява от полиция, изпратени са и коли на пожарната. Движението е спряно. Мостът води от ромската махала в селото към пътя за Брестовица. Срутен от двете страни.

Кметът Георги Стаменов заяви, че се работи по отстраняването на последствията и явно трябва да се изгражда нов мост. Според него силната вода от дъждовете е подкопала основите на моста. Водата в река Първенецка не е преляла и нивото вече спада.

Порой събори мост в Първенец
netinfo

Пътят на входа за съседното село Храбрино е пропаднал. Липсва цялото дясно платно по протежение на близо 50 метра. При Храбрино река Първенецка е преляла над моста в центъра на селото. Надолу по течението е отнесен още един пешеходен мост, който е при зоната за пикник и близките заведения.

И по други пътища в региона има паднали и дървета. Проблемна е и ситуацията между селата Дедево и Равнища, съобщават от пожарната.

В град Куклен градушката е била с големината на яйце, заяви зам.кмета Анатоли Апостолов. По думите му, всичко по улиците е станало във вода. Трафикът от Пловдив временно минава през Куклен след верижната катастрофа с три автомобила, станала при КЦМ.