Удължават срока за конкурса “Дунавски Лимес”
Удължават срока за конкурса “Дунавски Лимес” / netinfo

Срокът за подаване на заявления за участие в конкурса „Дунавски Лимес” – годишни награди на Община Русе в сферата на туризма, ще бъде удължен до 31 август 2014 г. Това се прави с цел обхващане на още по-голям брой участници в конкурсните номинации.

Заявленията могат да бъдат подавани на електронен адрес ruse.tourism.awards@gmail.com, както и на място в Туристически информационен център – Русе.

Kонкурсните категории са:

Най-добър хотел 3 звезди

Най-добър хотел 4 звезди

Най-добър семеен хотел

Най-добри самостоятелни стаи

Най-добър ресторант

Най-добро заведение за бързо обслужване

Най-добра кафе-сладкарница

Най-добро питейно заведение

Най-добро нощно заведение

Туроператор на годината за входящ туризъм на територията на Община Русе и българския дунавски участък

Туроператор на годината с туристическа продукция на територията на Община Русе, ориентирана към вътрешния пазар

В списъка фигурират и 6 специални награди: хотел с най-добри условия за конферентен туризъм, най-дълго и успешно работещо заведение, най-посещавано заведение, най-атрактивно заведение, най-добра кетъринг компания и награда за успешен дебют.

След като пет членното жури, състоящо се от експерти в съответните области на туристическия бранш,  определи конкурсния регламент, както и критериите за всяка една от категориите, те бяха разпратени до потенциални участници в конкурса заедно с официална покана и заявление за участие.

Гореизброените документи са публикувани и на фейсбук страницата на конкурса, която е „Дунавски Лимес – годишни награди на Община Русе в сферата на туризма”. /www.facebook.com/dunavski.limes/

„Дунавски Лимес“ предстои да се състои в началото на декември тази година.  Събитието е  заложено в Програмата за развитие на туризма в Община Русе през 2014 г. Организира се от Община Русе с партньорството на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите – Русе. Конкурсът цели да стимулира местния хотелиерски, ресторантьорски и туроператорски бизнес чрез насърчаване на добрите практики, създаване на предпоставки за инициативност и добра конкурентна среда за утвърждаване на имиджа на Русе като привлекателна туристическа дестинация и постигане на високо ниво на удовлетвореност на туристите от предлаганите туристически продукти в региона. Миналогодишното дебютно издание на „Дунавски лимес“ беше високо оценено от представителите на туристическия бизнес в града.