Албена Пенчева, мениджър в А.Л. ФИЛТЪР: Десет години се развиваме успешно заедно с DHL
Албена Пенчева, мениджър в А.Л. ФИЛТЪР: Десет години се развиваме успешно заедно с DHL / netinfo

Албена Пенчева е мениджър в отдел «Логистика» в най-голямата фирма за производство на автомобилни филтри в Русе и региона. „А.Л.ФИЛТЪР” ООД, гр. Русе е част от A.L. Group – фирма с 50-годишен опит в производството на пълната гама автомобилни филтри с производствени бази в Израел, Китай и България, дистрибуторска и складова база в САЩ и офиси в Австралия, Италия и Япония. Русенската фирма е на пазара от 10 години. Пенчева не крие, че развитието и утвърждаването си на пазара A.Л ФИЛТЪР до голяма степен дължи и на партньора си, който отговаря за доставките - куриерската фирма DHL.


Г-жо Пенчева, с какво конкретно се занимавате във вашия отдел?

Фирмата произвежда горивни, маслени, въздушни, кабинкови и въобще всички видове филтри за автомобилната индустрия. Ние се занимаваме с доставката на всички материали, както и износа на готовата продукция за нашите клиенти. Внос и износ. Абсолютно всяко нещо, което влиза и излиза от фирмата минава през нашия отдел, като започнете от плик с документи и стигнете до контейнери и камиони. С DHL работим от самото начало. Мога да кажа, че ние сме едни от най-големите им клиенти в града и региона.

По какъв начин това, вече 10-годишно сътрудничество, се отрази на развитието ви?

Ние сме като скачени съдове. Благодарение на DHL ние успяваме да доставим нашите мостри, писма, важни пратки. Много често се е налагало да изпращаме някакво малко количество по спешност. Но основно мостри и важна кореспонденция се доставят с DHL.

Как стартира сътрудничеството ви с DHL, защо предпочетохте тях, когато стартирахте бизнеса?

Първо DHL са известни и се бяха доказали на пазара. Те имат много лично отношение към своите клиенти. Личните връзки са много силно застъпени при тях. Често идват и ни посещават, питат дали сме доволни, искат и нашето мнение за това как да подобрят работата си и своите услуги. Всичко това е един голям плюс.

Албена Пенчева мениджър в АЛ ФИЛТЪР Десет години се развиваме успешно заедно с DHL
netinfo


А вие като клиент смятате ли, че сте спомогнали да се подобри тяхната работа, с някакъв съвет или препоръка, който те са взели предвид?

Надявам се, че сме успели. Те винаги са могли да разчитат на нашето откровено мнение и съвет, както и нашето виждане за нещата, защото ние сме хората, които работим с куриерите и фирмата като цяло. Аз лично досега не си спомням да сме имали проблем с DHL. По-скоро при някакъв вътрешен проблем при нас сме срещали невероятна гъвкавост от тяхна страна, връщали сме куриери от пътя, и сме забавяли камиони, настигали сме някого по пътя, преживявали сме всякакви невероятни ситуации и сме се справяли.

Все пак във вашето дългогодишно сътрудничесто не е ли имало проблеми?

Фал от DHL не, никога не се е случвало. По-скоро те са ни помагали ние да излезем от трудни ситуации.

Доколко качеството на вашата услуга е свързано с техния професионализъм?

В много голяма степен. Говорим за куриерска услуга, а фирмата умишлено е избрана за бърз сервиз, защото има много фирми на пазара, които също ще доставят пратката, но по бавно. И за в бъдеще DHL ще продължат да бъдат наш първостепенен партньор.