Глобиха с 300 лева собственик на заведение, обиждал полицаи
Глобиха с 300 лева собственик на заведение, обиждал полицаи / DarikNews.bg

Глоба от 300 лева е наложил Варненският районен съд на 42-годишен мъж за обиди и оскърбително поведение на публично място. Инцидентът е станал на 29 юли, около 23,30 часа на публично място - в бар на бул. „Сливница“ в центъра на града. Тогава, по време на специализирана полицейска операция, служители на реда влезли на проверка в заведението. Изискани били документи от персонала и поради констатирани нормативни нарушения. На изпълняващата длъжността управител на заведението бил съставен акт за нарушение.

Жената отказала да подпише акта и незабавно уведомила по телефона за наложената санкция собственика на обекта – 42-годишният С.В., който веднага слязъл в бара и започнал на висок глас, в присъствието на клиенти на заведението, да се държи оскърбително с актосъставителя.

Съдебният състав е счел, че е налице проява на оскърбително отношение и държание на гражданин към орган на властта и има основание за налагане на глобата. Проявата не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а е нарушение по чл.1 от Указа за борба с дребното хулиганство и се наказва с глоба в размер от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия. Решението подлежи на обжалване в 24-часов срок.