Затварят 100 м от булевард в Димитровград
Затварят 100 м от булевард в Димитровград / © Dariknews.bg, архив

100-метров участък по булевард "Христо Ботев" след ул."Лиляна Димитрова" в посока тенис-кортовете ще е затворен от днес до 7-ми август, информираха от Общината. За обходни маршрути ще се използват ул."Йорданка Чанкова" - ул."Никола Й. Вапцаров" - ул."Лиляна Димитрова" - бул."Хр.Ботев" и ул."Беласица" - ул."Патриарх Евтимии" - бул."Хр.Ботев".

Промяната се налага заради създаване на хидравлична връзка между новоизградения колектор със стария и е по настояване на кмета Иво Димов предвид неблагоприятните метеорологични прогнози. Мярката е заради спрените средства от  Оперативна програма " Околна среда" по проект "Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа на гр. Димитровград - десен бряг".

Дебитът от новоизградените до момента тръби е три  пъти по-голям от този на старите. Изграждането на връзката ще създаде предпоставки за облекчаване натоварването на водосбора, което да се разпредели и по двата колектора. Обмисля се вариант, като временен безлихвен заем в размер на 100 хил.лв, със собствени средства, да бъде довършен участъка по ул."Оборище", който е ключов за нормалното функциониране на новата канализация по бул."Хр.Ботев". Аналогична е ситуацията и в участъка по бул."Д. Благоев" от ул."Васил Петлешков" до кръговото на Тракия.