Времето на 31 юли: Отново предупреждават за гръмотевични бури
Времето на 31 юли: Отново предупреждават за гръмотевични бури / БГНЕС, архив

Прогноза за 31 юли, четвъртък

През нощта на отделни места в западните райони ще превали краткотраен дъжд. В четвъртък над Западна България ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, на места - интензивни и придружени с гръмотевични бури. Възможни са градушки.

В източната половина на страната времето ще е предимно слънчево и горещо. Максималните температури ще са от 24-26 градуса в Западна България до 30-33 градуса - в Източна. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над масивите в западната половина на страната ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Над планините в Източна България ще е предимно слънчево. Вятърът по билата ще е умерен - до силен, от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 22 градуса, на 2000 м - около 15 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В петък над западната половина на страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Над Източна България ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса.

В събота ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg