Боксов клуб “Русе” награди шампионите си и приятелите на спорта
Боксов клуб “Русе” награди шампионите си и приятелите на спорта / netinfo

Управителният съвет на боксов клуб “Русе” отличи шампионите на тима от световна класа на специално тържество, което се проведе във вторник вечерта в комплекс “Норд”.  Европейската шампионка Стойка Петрова, вицешампионките на Стария континент Светлана Каменова и Севда Асенова, тазгодишния бронзов медалист от европейско първенство за ученици Петър Йорданов и треньорът на националния отбор – жени Павел Сяров получиха признанието на клуба и на деятелите на спорта.  Спортистите и треньорът бяха аплодирани за безпрецедентно силното представяне на русенския спорт на европейско ниво. Всички те получиха пожелания за успехи и защита на името на боксов клуб “Русе” и на България на световния и олимпийски ринг.

Боксов клуб Русе награди шампионите си и приятелите на спорта
netinfo

Водещ на тържествената церемония бе журналистът Александър Недков, автор на книгата за историята на русенския бокс “Привилегия без давност”. “Боксов клуб “Русе” не е спирал да отбелязва по достойнство успехите на своите състезатели и треньори, като днес отново европейските завоевания на неговите представители ангажираха деятели и хора, посветили своите възможности на клуба”, каза Недков. Той също получи признанието на клуба за приноса си към развитието на този спорт.

Отличия за подкрепата си към русенския бокс бяха присъдени на Любен Парашкевов, Антон Данаилов, Пенчо Милков, Любомир Чапкънов. За съпричастността си към спорта плакети заслужиха още Кръстьо Кръстев и Марин Великов, както и Десислава Пухлева. Специален жест на признателност към продължаващата им подкрепа за бокса бе направен и към ветераните Илия Карамаждраков и Тодор Бонев.

Боксов клуб Русе награди шампионите си и приятелите на спорта
netinfo

Наградите връчиха президентът на боксов клуб “Русе” о.з. ген. Александър Стефанов, изпълнителният директор на клуба Илия Сяров и членовете на управителния съвет Любен Попов, Захари Петков и Любен Парашкевов. На тържеството присъстваха още националните състезателки Габриела Димитрова и Марина Буюклиева, както и помощник-наставникът на националния отбор за ученици Съби Събев, треньор в клуб "Русе".