Питбул обезвреди крадец
Питбул обезвреди крадец / netinfo

Женски питбул обезвреди крадец, който нахлу в частен дом на ул. „Константин Доганов“ 5, пише Petel.bg. Ромът е влязъл през незавършена кооперация и след като стъпил върху гаража, скочил долу. След като разбил катинара на склад с инструменти до вратата на къщата, опитал да измъкне мотор на лодка. В този момент Жаклина се хвърлила върху него. Излязла и стопанката Райна.

„Чух, че нещо тропна и отидох да видя какво става. Жаклина бе захапала мургаво момче за крака, но след като се появих, го пусна. В следващия миг крадецът се метна върху високия 2,20 метра гараж подобно на японска нинджа и офейка. Аз съм бивша гимнастичка, но не бих могла да направя такъв скок и толкова бързо да се покатеря отгоре. Явно страхът е невероятен стимул“, разказа Райна. Тя е убедена, че ако не е била вкъщи заедно със съпруга си, питбулът щял да разкъса неканения гост. Мъжът й пък уточни, че моторът е на брат му и струва над 2000 лева. Ако е бил откраднат, щял да бъде изтъргуван изгодно на пазара.

Според Райна незавършената кооперация до тях сее ужаси от години. Обитавана е от скитници и самотници, а вътре са намирани умрели хора и кучета. Известна е също като най-популярната безплатна тоалетна в града. Преди месеци пък пожар е опушил стените на горните етажи.

„Живеещите на номер 9 спечелиха на последна инстанция делото за незаконния последен пети етаж на кооперацията и двата балкона встрани. И до ден днешен обаче те не са бутнати, а площта между тухлите редовно приютява бездомници“, разкри Райна. Жената е обезпокоена, че доскоро в техния квартал живеели спокойни, но напоследък кражбите зачестили.

„Преди дни обраха магазин на 30 метра до нас. Нищо че е обезопасен с метални решетки. Неизвестни лица издебнали момента, в който патрулката на кръстовището заминала, влезли и отмъкнали алкохол и цигари за 2000 лева. Онази нощ пък се опитали да нахлуят в съседна строяща се сграда. Работниците имали късмет да се събудят навреме, иначе щели да останат без инструменти за хиляди левове“, завърши Райна.