Р.Петков: Искаме да покажем, че пряката демокрация е дълбоко убеждение на АБВ
Р.Петков: Искаме да покажем, че пряката демокрация е дълбоко убеждение на АБВ / dariknews.archive

"Ние ще участваме в изборите самостоятелно като Коалиция АБВ и всякакви опити да се внушава, че пред АБВ предстои вариант за коалиране в други формати са неверни и манипулативни. Амбицията ни е до изборите да структурираме организации във всичките общини в страната и при максимална мобилизация, заедно с младежкото обединение и женската организация, да гоним и едно много добро представителство в следващия парламент".
Това каза членът на националното ръководство на партия АБВ Румен Петков на среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен.

По негова лична оценка, една от причините за резултата на евроизборите "освен масовото купуване на гласове, жестокия административен натиск и налагането на страх у избирателите", е липсата на регионални структури. Според Петков в малките населени места влияние е оказала и липсата на идентификация на място и липсата на хора, които да работят на терен.
"За никого не трябва да стои въпроса: "Как ще участва АБВ на предстоящите парламентарни избори", каза той и добави, че АБВ ще е политическата партия, която ще стои в центъра на политическата Коалиция АБВ.

Той съобщи, че на 3 август - неделя, ще се проведе Национално съвещание в НДК в София, на което ще бъдат представени основните управленски политичеески ангажименти, които АБВ ще поеме за предстоящите избори. "Искаме да ги финализираме след максимално широк кръг от българските граждани и тогава всъщност ще стартира едно допитване, чрез специална листовка и създадените вече структури на партията в страната, за приоритетите, които ние предлагаме", каза Петков и уточни, че приоритетите окончателно ще бъдат подредени на 3 август.

"С това допитване искаме да покажем на хората, че пряката демокрация е дълбоко убеждение на ПП АБВ. Че това, което БСП направи с референдума за Белене е дълбоко неприемливо за демократично мислещите български граждани и е една спекулация, ерозираща доверието на хората в пряката демокрация".
Румен Петков добави още, че с това АБВ иска да покаже на хората, че техният глас е значим не само на изборите, а е значим тогава, когато се формират политиката и птиоритетите.

След 4 август АБВ ще представи и управленските ангажименти на политическата си платформа в национален мащаб. Тук Петков, че е много важно те да бъдат представени пред представителите на синдикатите и работодателските организации, "защото последните правителства всъщност загърбиха тристранния диалог. За нас техният глас е изключително важен, когато се формира политиката и по този начин искаме да им покажем, че ние сме гарант за тяхното представителство в Народното събрание", заяви Румен Петков.