Експерти определят травмите на прегазената  Катя
Експерти определят травмите на прегазената Катя / снимка: Дарик радио Пловдив, архив
Експерти определят травмите на прегазената Катя
74049
Експерти определят травмите на прегазената Катя
  • Експерти определят травмите на прегазената Катя

В средата на август се очаква развръзка по случая с 16-годишна Катя Матеева, която бе прегазена от гръцкия студент на автобусна спирка в Пловдив. Прокуратурата назначи петорна съдебномедицинска експеритиза, чиято цел е да определи по максимално обективен начин дали телесната повреда на момичето е средна или тежка.

Заключението се очаква между 10-ти и 15-ти август, съобщи за Дарик говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев. Той уточни, че комплексната екзпертиза се изготвя с участието на травматолог, ортопед и съдебни медици, за да няма абсолютно никакви съмнения във вида на причинените телесени повреди. След като бъде готова, ще стане ясно дали има промяна в класификацията и какви ще бъдат последващите действия.

Прокуратурата повдигна обвинения и на двамата шофьори,  участвали в тежката катастрофа на спирката при моста на „Герджика“ от 19-ти май. Освен гръцкия студент Христос Боскос, който премаза краката на гимназистката, е обвинен и шофьорът на „Мерцедеса“, в който гъркът се е блъснал преди да се вреже с бясна скорост в автобусната спирка и да рани момичето.