Назначиха нов командир на полка в Асеновград
Назначиха нов командир на полка в Асеновград / netinfo

Полковник Лъчезар Мишев е новият командир на 4-ти артилерийски полк в Асеновград. Той е назначен със заповед на министъра на отбраната Ангел Найденов.

Предишният командир - полк. Димитър Илиев, стана бригаден генерал и от 1 юли е начело на Втора Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора.

Вчера в поделението в Асеновград се състоя ритуал по сдаване и приемане на длъжността в присъствието на командира на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев, съобщиха от пресцентъра на МО.

Пред военнослужещите полковник Мишев е заявил, че за него е въпрос на огромна чест да бъде назначен за командир на най-голямото артилерийско формирование от състава на Сухопътните войски и ще се старае да оправдае оказаното му доверие. Ритуалът е приключил с тържествен марш.

Полковник Мишев е последният от новоназначените командири в Пловдивско тази година. С указ на президента и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев, по предложение на Министерския съвет, през пролетта бяха извършени рокади сред ръководствата на големи военни формирования в областта.