Концерт на Музикален център ART LIBITUM в Кюстендил
Концерт на Музикален център ART LIBITUM в Кюстендил / netinfo

Концерт на Музикален център "ART LIBITUM" ще се проведе в Кюстендил. В него ще участват групите „Малчугани", „В FRESH" и „Калпазани". В концертът ще има поп, рок и етно интонации . Той ще се състои на 1 август от 19 часа на Арката на площад „Велбъжд". Организатори са община Кюстендил и Музикален център "Art Libitum"

Музикален център "Art Libitum" е създаден през 2010 г. и се занимава както с обучение по музика на малки и големи, така и с реализиране на артистични проекти. Възпитаници на центъра редовно участват в концерти, фестивали, турнета, записи, носители са на златни медали от конкурси. Центърът разработва собствени програми и методики на обучение, базирани в голяма степен на работата с ударни инструменти, пеене и импровизация. Съществена част от дейността му е работата с хора с различни физически или ментални увреждания.
Лицето на музикален център "Art Libitum" са двете групи: „Малчугани" и „B Fresh".

Йордан Владев, основател и ръководител на музикален център Art Libitum, е композитор, мултиинструменталист, тонрежисьор и музикален продуцент. Автор е на много песни, пиеси за хор, оркестър и за различни инструментални състави, музика за филми, за балетни и театрални спектакли, както и на много аранжименти за различни изпълнители. Концертирал е в много страни от Европа и Азия. Автор е на повече от 100 песни за деца, голяма част от които са издадени в трите му авторски детски албума. Негови песни се изпълняват от детски формации от цялата страна, включени са в компилации, мултимедийни проекти за деца, включително и в учебник по музика за 4 клас. Носител е на първи награди от конкурси и фестивали у нас и в чужбина.