Варна домакин на международен морски лагер
Варна домакин на международен морски лагер / DarikNews.bg

От 31 юли до 11 август Варна ще бъде домакин на първия за града и България Международен младежки морски лагер, който се организира от Българската военноморска конфедерация в качеството и на член на IMC. Това е мероприятие на Международната морска конфедерация, в която членуват сродни организации на ветерани от ВМС на Австрия, Белгия, Германия, Италия, Обединеното кралство и Франция.

След като на 28 ноември 2013 година БВМК стана пълноправен член на Международната морска конфедерация, тя получи и първата си задача - да организира международен младежки летен морски лагер през август 2014 година във Варна.

Подготовката за провеждането на лагера е вече във финалния си етап, информират организаторите. В лагера ще вземат участие отбори от Австрия, Англия, България, Германия и Италия. Младежите и техните ръководители ще бъдат настанени в Училището за деца с увредено зрение „Проф.д-р Иван Шишманов“ в кв. „Аспарухово”, а занятията по морските спортове ще се провеждат във Варненския залив, както и на плажа в района на „Карантината“- в базата на ВВМУ„Н.Й.Вапцаров“.