Времето на 27 юли: Облачно и дъждовно, на морето - слънчево и топло
Времето на 27 юли: Облачно и дъждовно, на морето - слънчево и топло / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Прогноза за времето за 27 юли, неделя

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре още в сутрешните часове над северозападните райони от страната облачността ще се увеличи. След обяд над цяла Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. До вечерта ще превали на отделни места и в Централна България. Слънчево ще остане времето през целия ден над източните райони от страната. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27 и 32 градуса, в София - около 26 градуса, предават от НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 20 градуса на 2000 метра - около 14 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево с бризов вятър. Максималните температури ще са между 28 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg