Отбелязваме Нова година по календара на маите
Отбелязваме Нова година по календара на маите / netinfo

На 26-ти юли се отбелязва Нова година по календара на маите. Ден, в който се чества мира и единението на хората със земята и живота.

Годината на Червената слънчева Луна е втората от новия цикъл и е определена за изчистване на нашата емоционалност и духовност. Това е година за балансиране на мъжкото и женското начало и уравновесяването между външното действие и вглеждането в себе.

Маянската годината, която започва днес е от  цикъл, който отваря нови кристални портали от светлина и духовна енергия.

Годината на Жълтото галактическо семе отваря Втория светлинен портал на седемгодишния цикъл (2013 г. - 2020 г.) на Новия лъч. Това е година на върховно изцеление.

Като своеобразен символ на мира, разума, щастието и единението чрез изкуство е знамето на Николай Рьорих, което се използва от хората, които искат да възродят маянската традиция.

Людмила Живкова е първата, която се опитва да въведе този празник у нас и го прави под егидата на младежкия фестивал „Знаме на мира“. Мемориалният камбанен комплекс, в който всяка държава носеше своята камбана, олицетворява своеобразна душа, изразенa чрез звук и вибрация.

Нужно е да бъдем благодарни за това, че сме тук и въпреки трудностите да се опитваме да се радваме на живота, да търсим щастието дори и в дребните и ежедневни моменти, което и акцента на тази Нова година.