Европейците оценяват Фродо и приятели като филм №1
Европейците оценяват Фродо и приятели като филм №1 / netinfo

Филмите от трилогията "Властелинът на пръстените" са трите ленти, които европейците биха предпочели да са гледали на кино. Това сочи проучване на Samsung*, с което компанията отбелязва появата на първия в света Curved UHD TV.

Екипът на технологичния гигант работи в продължение на години, за да пренесе усещането от големия екран у дома пред телевизора.

В топ 10 на най-предпочитаните филми за голям екран първите три места са за кинематографичния шедьовър по романите на Дж. Р. Р. Толкин.  Популярни в цяла Европа са и високо бюджетните екшън приключенски филми, които предлагат изцяло поглъщащо кино изживяване. Емблематични заглавия като „Гладиатор" (4-то място), „Матрицата" (на 5-та позиция) и филмите за Батман - „Черният рицар" и „Черният рицар: Възраждане", също присъстват на видно място в топ 10. Един от четирима филмови фенове също гласува за трите завладяващи емоционални драми с участието на носителя на Оскар Том Ханкс - „Спасяването на редник Райън", „Форест Гъмп" и „Зеленият път" - като заслужаващи да бъдат гледани на големия екран.

Европейците оценяват Фродо и приятели като филм №1
netinfo

„В края на краищата всеки обича да гледа блокбъстъри в киното. Нашият екип за иновации работи в продължение на години, за да постигне усещането за големия екран, така че магията на тези филми да бъде изживяна повторно в комфорта на нашия дом", казва ръководителят на екипа за иновации на Samsung в Европа Люк Мансфийлд.

След гледане на стотици филми в кина в цяла Европа експертите от компанията са открили, че ключът към постигане на изцяло поглъщащо кино усещане се основава най-вече на извивката. "Това прозрение роди първия в света извит телевизор - Samsung Curved UHD, който може да Ви предложи нещо много близко до истинското кино изживяване в комфорта на собствения Ви дом", казва Мансфийлд.

Телевизорът Samsung Curved UHD извежда гледането на телевизия в дома на друго ниво. Извитата форма предлага по-дълбока, по-широка картина и увеличено зрително поле, така че да се чувствате сякаш всичко се случва около зрителя, където и да е на дивана, а дизайнът придава още естетика у дома.

Новият Samsung Curved UHD телевизор дава възможност на хората да се наслаждават на любимите си блокбъстъри по нов начин и то у дома, без да се налага да излизат навън. Те могат да се забавляват с филми, box-set-ове и спортни събития по нов начин, както никога преди, а гледането на всеки друг телевизор ще им се струва безжизнено и плоско.

Samsung Curved UHD TV е наличен в търговските мрежи на големите вериги магазини за потребителска техника.


*Независимо проучване от Kantar media - национално представително онлайн проучване на пет пазара, проведено сред възрастни между 16 и 64 години, по 1000 интервюта на пазар. Проучването кара хората да изберат кой филм/филми биха искали да са гледали в киното, независимо от това дали вече са го гледали, от списък с топ 30 филма на imdb.com, излезли в последните 20 години.