Първи фестивал на боровинката организират на хижа Амбарица
Първи фестивал на боровинката организират на хижа Амбарица / dariknews.archive

Първият фестивал на боровинките ще се проведе от 25 до 27 юли на хижа „Амбарица" в Троянския балкан. Организатор е неправителствената организация Freeriderz с много спомоществователи. Това събитие ще бъде уникално по рода си, тъй като ще комбинира разходка в планината, палатков лагер, огън и музика, различни забавления, състезания, игри, филми и дискусии. Не на последно място - всеки, който има желание, може да си тръгне с вълшебно сладко от боровинки.

Сред забавленията са състезание по бране на боровинки с елементи на ориентиране, най-добра рецепта с вкусния плод, уъркшопове по суинг, йога и „БОРОвинков БОДИ-арт" и др.

Приключенците, които имат желание да се потопят в празничната планинска атмосфера, ще могат да опънат палатките си абсолютно безплатно край хижата, където вече са обособени зони за това.     До „Амбарица" се стига по маркирана пътека, тръгваща от троянското село Черни Осъм, за около три часа.

За онези, които не си падат по дългото ходене, има организиран транспорт с високопроходим автомобил от селото. По първоначална програма първите курсове ще са в петък вечерта. „Призоваваме хората да направят прехода, пътят е хубав, а разходката здравословна, не на последно място ще намалим ненужните вредни емисии", апелират организаторите на необикновения фестивал.