32 отбора от Габрово и Ловеч в Kamenitza Фен Купа 2014
32 отбора от Габрово и Ловеч в Kamenitza Фен Купа 2014 / Kamenitza Фен Купа 2014

Този уикенд, (26 и 27 юли) на изкуствения терен на стадион „Христо Ботев“ в Габрово ще се проведе полуфиналният кръг на Kamenitza Фен Купа 2014 за отборите от Ловеч и Габрово. Дербитата ще започнат в 16:00 часа в събота (26 юли) като голяма част от тях ще се проведат на осветление. Финалният мач ще стартира в неделя (27 юли) от 13:00 часа и ще определи новите регионални шампиони, които ще бъдат наградени на специална церемония от 13:30 часа.

Турнирът ще бъде открит от кмета на Община Габрово Таня Христова в 17:00 часа в събота. Тя ще бъде придружена от редица спортни ветерани от града домакин и региона, които ще бъдат наградени от организаторите на Фен Купа за приноса им към българския спорт.

Традиционният демонстративен мач след откриването в събота ще предложи на посетителите на стадион „Христо Ботев“ едно доста нетрадиционно футболно зрелище – на терена един срещу друг ще излязат два отбора на Община Габрово – мъже срещу жени.  В ролята на треньор на дамския отбор ще влезе кмета на Община Габрово Таня Христова.

И тази година пътят към Маракана минава през Фен Купа, а националните шампиони на турнира ще станат свидетели на едно незабравимо футболно събитие – мач на бразилския национален отбор във футболното сърце на Рио де Жанейро. В борбата за определяне на следващите двама претенденти за Маракана ще се включат 32 тима, преминали квалификационната фаза измежду близо 110 отбора от областите Ловеч и Габрово.

Всички отбори ще могат да подпомогнат и социалната кауза на Kamenitza Фен Купа 2014  „Дари гол“, която превръща участниците в турнира в потенциални благодетели за българския футбол. В рамките на инициативата, всеки гол реализиран по време на турнира, включително от квалификации, полуфинали и Национален финал, ще се превърне в дарение от 1 лев, а събраната сума ще бъде инвестирана в подобряване на футболната среда в града на бъдещите Национални шампиони. Отбелязаните до момента голове са 8084, а лице на кампанията е председателят на БОК, Стефка Костадинова.