Задържаха психично болен, заплашвал с брадва жители на Нова Загора
Задържаха психично болен, заплашвал с брадва жители на Нова Загора / Dariknews, Архив

49 годишен мъж от Нова Загора е задържан и  оставен за лечение в психиатрична болница в Раднево, съобщиха от полицията в Сливен. Съседи на мъжа са се оплакали, че се е барикадирал сам в дома си и е започнал да отправя заплахи към минаващите по улицата и ги е заплашвал с брадва.  В

чера задържаният е бил уведомен доброволно  да съдейства на полицейските служители за да се извършат процесуално-следстсвени действия в дома му. Мъжът отказал  и заявил, че ще оказва съпротива при всяко влизане в дома му, с помощта на брадва и ножове.

С цел обезвреждането на лицето, запазването на живота и здравето му се е наложило принудително влизане в дома му от специализираните полицейски сили при ОД МВР-Сливен. Той е оказал яростна съпротива при задържането, което се осъществило в присъствието на районен прокурор.

Мъжът е бил отведен в Центъра за Спешна медицинска помощ в Нова Загора и Сливен, където е било установено психично заболяване на лицето.

При претърсване в дома му, в една от стаите на къщата на първия етаж, под седалка на холен фотьойл са намерени 3 бр. метални боеприпаси за огнестрелно нарезно оръжие, като единият боеприпас е с калибър 7,62 мм, а останалите два са в процес.

Образувано е досъдебно производство.