Санкционират фирмата, ако не спази сроковете за асфалтиране на бул. Априлов
Санкционират фирмата, ако не спази сроковете за асфалтиране на бул. Априлов / gabrovonews.bg

Таня Христова, кмет на Габрово, е постигнала споразумение с шефа на фирма „Станилов“ за асфалтирането на булевард „Априлов“. Христова информира местния парламент, че ще се прокара нов провод, а след като останалата част е била фрезована, ще се пристъпи към асфалтиране.

„Всички очакваме това асфалтиране на бул. „Априлов“ с нетърпение", каза пред общинските съветници кметът.

"Ако считате, че това е умишлено изтормозване на всички, които използват автомобилите си и които преминават през нашия град, не е така. Бях при управителя на фирма „Станилов“, който има основен ангажимент за възстановяването на тази част от нашия град. Личните ангажименти, които той пое пред мен, са, че след дъждовете - още от днес или утре, възстановяването на участъците, където е възможно да се положи асфалтовата настилка и където са приключили всички видове строителни работи, да се започне.

В противен случай към фирма „Станилов“, ако не бъдат спазени сроковете, има подготвен иск за съответните финансови неустойки, предвидени в договора. Целта ни е тази инвестиция, каквато в скоро време няма да можем да привлечем, да я направим с разумно решение и добро качество. Чудеса не може да направим. Но ние сме на финала и се надявам, че с безкрайната подкрепа и толерантност на гражданите, въпреки изчерпаното им търпение, този проект ще приключи в линейната си част, независимо от вече изчерпващите се финансови средства.“