Започна строителството на нов площад в сухиндолското село Коевци
Започна строителството на нов площад в сухиндолското село Коевци / Община Сухиндол

Обновен площад ще има сухиндолското село Коевци с финансиране по правителствената инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Първата копка направиха днес кметът на община Сухиндол инж.Пламен Чернев и областният управител инж.Георги Рачев.
Инвестиция на стойност 180 652лв. осигурява държавата за рехабилитацията на площада. Общата площ на площада и зелените площи е 1,1 дка. Ще бъдат подменени плочките и рехабилитирани тротоарите, ще бъдат монтирани пейки и кошчета. Соларно осветление и видеонаблюдение са предвидени още в проекта на Общината. Запазват се съществуващата чешма и паметника.
Площадът трябва да е готов до 9 септември, когато в селото ще се чества 70-та годишнина от паметната дата.
„Горд съм, че успяхме да изпълним нашия дълг към предците и започваме строителство на площада“, каза кметът инж.Чернев. Той припомни историята на селото, което е е тясно свързано с невинните жертви, дадени в антифашистката борба. „Нашата община доказа, че успешно може да управлява както проекти с европейски средства, така и със средства от държавата. Благодаря на премиера Орешарски за това, че обърна внимание и към малките населени места. Именно в тях чрез публични инвестиционни програми могат да се правят проекти, които ще останат за 50 години в историята им“, добави градоначалникът.
„Вероятно през този мандат най-много пъти съм идвал в Сухиндол, за да откриваме обекти по различни проекти и да правим първи копки. Сухиндол показа, че няма големи и малки общини. Затова инж.Пламен Чернев получи наградата за най-много усвоени средства на глава от населението“, коментира областният управител инж.Георги Рачев. Общо 3,5 млн.лв. са инвестирани в община Сухиндол през последната година, подчерта той. „Ние успяхме да направим доста, което ще остане в историята и ще бъде запомнено от населението“, каза още инж.Рачев.